vineri, 14 decembrie 2012

„Cu presa de partid nu vorbesc”


        
La Vernisajul Vinului (ediția a III-a), premierul V. Filat nu a dorit să răspundă la întrebări ale unei jurnaliste a postului Publika TV, declarând: „Cu presa de partid nu vorbesc”. Stârnește nedumerire această afirmație. În pimul rând, nu e presă [ziar], ci TV. În al doilea rând, din câte am văzut, la Publika TV sunt criticați deopotrivă toți cei din AIE, alianță care, prin rezultatele activității sale de până acum, menține stabil Republica Moldova pe primul loc... în topul celor mai sărace state din Europa. În al treilea rând, chiar să fie „de partid” (partid, oricare ar fi el, format din cetățeni ai RM, plătitori de impozite, bani pe care îi gestionează guvernul Filat) - de ce s-o închizi (vezi cazul NIT) sau s-o ignori (vezi cazul Publika TV)? Există o diferență: NIT-ul a fost închis de PL+PLDM+PD, în timp ce Publika TV este ignorată de PLDM și nici măcar de întreg partidul, ci doar de premier (luni am participat la un talk show la Publika TV împreună cu Valeriu Ghilețchi, deputat PLDM, care nu a avut nici o pretenție fală de acel post de televiziune, la care a fost criticat guvernul Filat pentru prestația sa). Premierul îi numește pe cei care nu îi convin - „de partid”, așa cum în sistemul totalitar-comunist sovietic incomozii erau numiți „burghezi”, și apoi ostracizați? 

            
       P.S. Dacă V. Filat crede zvonurilor cum că „Publika TV” este televiziunea lui V. Plahotniuc, prin atitudinea sa față de jurnalista de la postul TV cu pricina a demonstrat că, nici pe departe, confruntarea dintre cei doi plutocrați nu s-a încheiat, pacea nu a fost stabilită, iar declarația lui V. Plahotniuc cum că a contribuit la crearea AIE, prin această întâmplare, este pusă sub semnul întrebării: cum ar putea V. Filat - cel care profită de pe urma închegării AIE (de către V. Plahotniuc) - să aibă un asemenea comportament față de o jurnalistă de la o televiziune a celuia căruia îi este îndatorat pentru că a ajuns premier?...

P.P.S. Dacă știe (nu doar i se pare) că Publika TV este „de partid” (a se citi: a lui V. Plahotniuc), de ce V. Filat nu prezintă dovezi societății, să știe toți - ar fi în interesul său... dacă știe.

P.P.P.S. V. Filat nu răspunde la întrebările unei jurnaliste de la o televiziune „de partid”: dacă e vorba de un partid extraparlamentar, nu înțeleg ce pericol ar prezenta pentru Filat; dacă e vorba de un partid din AIE, guvernarea e dezbinată? Cum dar ar putea să facă ceva bun, să dea rezultate bune (mă gândesc și eu la ridicarea nivelului de trai al populației țării...) un asemenea guvern?

Postări populare