luni, 6 decembrie 2021

Patrioți versus globaliști

Mulți l-au plăcut pe fostul președinte american Donald Trump când a declarat de la tribuna Adunării Generale a ONU că viitorul aparține patrioților, nu globaliștilor. Au luat-o de bună. Fără să se gândească, că pentru a fi realizat un asemenea deziderat, este nevoie de acțiuni din partea tuturor celor care se regăsesc în noțiunea de „patrioți”.

Or, un patriot se manifestă în acțiuni. Prin comportamentul său, un patriot își va susține Patria. De exemplu, un patriot nu va face cumpărături în supermarket-uri, ci în piețe și în magazinele mici (de la colț) – care se aprovizionează de la producătorii locali și unde (atât în piețe, cât și în magazinele mici) se achită decât cu bani cash, nu cu carduri bancare. În general, va achita cu bani cash, nu cu card bancar. Prin aceasta, patriotul va susține agenții economici autohtoni, nu rețelele comerciale care scot (sub formă de profit) banii din țară, păcălindu-i pe cei înceți la minte cu „reduceri”.

Trump n-o să vină să salveze Patriile celor care se cred patrioți ai statelor lumii. Este treaba patrioților, zi de zi. Pentru că globaliștii, fie și cei inconștienți – „idioții utili” ai sistemului (după o vorbă atribuită lui Lenin, cu referire la un alt context istoric) își fac treaba de ruinare a țărilor și de impunere a statului global clipă de clipă. Iar conform proorocirilor din scrierile creștin-ortodoxe, statul global este pregătit pentru a fi condus de antihrist (cel care îi va pecetlui pe cei care i se vor închina cu semnul fiarei). Deci un patriot este și un creștin. Iar apărarea Patriei și apărarea Credinței se suprapun. Un creștin își va apăra libertatea, pe care o are ca pe un dar neprețuit de la Creatorul său. Un creștin – patriot va rezista în fața sistemului global, care vrea să-l înrobească. 

Postări populare