luni, 4 octombrie 2021

Educația elevilor poate fi eficientă dacă părinții și profesorii se vor respecta reciproc

Printre problemele pe care le întâmpină pedagogii în ajunul Zilei Mondiale a Profesorului și Educației, Ana Eremei-Berezovschi, directoarea Liceului „Mihail Berezovschi” a menționat neluarea în considerare la calculul salariului a vechimii persoanelor aflate în funcții manageriale și afectarea imaginii pedagogilor în societate – mai ales în rețelele de socializare. „Unii părinți se implică prea mult în procesele din liceu. Sunt părinți care învață profesorii cum să lucreze”, a menționat managerul liceului. „Prin denigrarea imaginii personalităților unor profesori, are de suferit procesul educațional. Dacă profesorul are o imagine negativă în casa elevului, el nu va mai avea stimulentul de a învăța bine”, a menționat Ana Eremei-Berezovschi pentru https://aurelian-lavric.blogspot.com. 

În opinia directoarei, scopul procesului educațional ar trebui să fie interacțiunea armonioasă între educația elevilor de către părinți acasă și educația elevilor în liceu de către profesori. Acest lucru este posibil dacă părinții vor respecta profesorii, iar profesorii îi vor respecta pe părinți. 

Ana Eremei-Berezovschi a precizat, că în liceul Teoretic cu Profil de Arte „Mihail Berezovschi” din capitală nu se va desfășura vreo manifestare publică de omagiere a profesorilor, cu ocazia Zilei Mondiale a Profesorului și a Educației, marcată anual pe 5 octombrie. Printre cauze, ea a invocat atât condițiile impuse de Comisia Naţională Extraordinară de Sănătate
Publică, care a recomandat evitarea manifestărilor cu prezență numeroasă (în liceu activează circa 200 pedagogi), cât și o tradiție din liceu – „Nici până acum profesorii nu organizau festivități consacrate lor înșiși", a declarat directoarea. 

„În anii trecuți, elevii și părinții care au dorit, au felicitat la prima oră, de Ziua Mondială a Profesorului și a Educației, pedagogii liceului, dar fără festivități oficiale, cu public”, a menționat Ana Eremei-Berezovschi. 

Menționăm, că în România Ziua Mondială a Profesorului este zi liberă – atât pentru profesori cât și pentru elevi.

Postări populare