duminică, 11 august 2019

Două luni de la schimbarea guvernării: câteva învățăminte


S-au împlinit două luni de când s-a schimbat puterea politică în Republica Moldova – într-un mod miraculos, neașteptat. Ceea ce părea un cancer cu metastaze, s-a dovedit a fi un furuncul (bubă ră – vorba moldovanului). După ce s-a spart (nu putea să-l stoarcă cineva din exterior, dacă organismul nu era dornic să scape de el), mai iese puroiul – a se citi: se efectuează schimbări de cadre în sistemul de stat.
Și totuși, situația părea gravă. Fusese instituit un regim hoțesc – piramidal, care, uzurpând puterea (instituțiile statului, transformându-le în instrumente de îmbogățire personală ilicită), delapida cât se poate din avutul public, sărăcind țara – cetățenii săi (cei mai productivi dintre care plecau peste hotare), aruncând câte un os celor care serveau capii structurii mafiote/grupului de crimă organizată. Practic, era ca și un cancer, care distrugea (secătuia) organismul statal din interior. Dacă nu ar fi fost opriți, nu mai rămânea nimic din statul Republica Moldova.   
Și totuși, schimbarea s-a produs. Există voci care susțin că ea s-a datorat intervenției de peste hotare – consensului între SUA, UE și Rusia. Eu cred că factorul determinat a fost cel divin. Rugăciunile de la fiecare slujbă bisericească, în care se pomenesc „De Dumnezeu păzita, Țara Moldovei, stăpânirea ei și oastea” au făcut ca ticăloșii să fie eliminați de la putere (inclusiv prin presiunile factorilor politici din exterior).
Care sunt învățămintele pe care trebuie să le tragă moldovenii din dezastrul și oroarea prin care au trecut?
1. Nu puteau ajunge la putere hoți, dacă nu exista toleranță față de hoție și nedreptate în societate (când se găseau unii care îl admirau pe fostul șef „democrat”, vrând să profite împreună cu el și cu acoliții săi de pe urma jefuirii țării – la fel ca și în cazul primarului de Orhei – peste o asemenea comunitate umană nu poate guverna decât un grup de crimă organizată; imbecilii, lipsiți de orice demnitate umană, de înțelegerea lumii în care trăiesc, își merită călăii).
2. Cetățenii care își iubesc Țara, cărora nu le este indeferentă soarta ei, imaginea ei în lume, trebuie să se unească pentru ca să nu permită să fie conduși de hoți și de lingăi (cumpărați/corupți sau intimidați cu materiale compromițătoare) de ai hoților.
3. De asemenea, în privința celor fără perspicacitate, încețoșați de televiziunile (locale, nu cele de peste hotare!) devenite instrumente de propagandă, care își votează hoții – călăii, pentru promisiuni deșarte sau pentru concerte gratis. Cetățenii țării întotdeauna trebuie să țină minte că în societate există o masă de imbecili, care vor fi complicii unui regim uzurpator (inclusiv al celui proorocit, al lui antihrist). Deci cetățenii cu demnitate – stăpânii țării – trebuie să acționeze în cunoștință de cauză: țara trebui apărată de hoți perfizi (șmecheri), dar și de imbecili ca cea din Orhei, care exaltată (în văzul camerelor televiziunilor) îi spunea lui Ilan Șor: Pentru noi sunteți un Iisus Hristos
Țara trebuie apărată și de hoți și de imbecili (dornici de pâine gratis sau foarte ieftină și de concerte/distracții pe degeaba).            

Postări populare