sâmbătă, 16 februarie 2019

Un acord între PSRM și ACUM [PAS-PPDA] sau cum poate fi schimbată guvernarea


În ciuda inducerii de către diverși „comentatori politici” pe la posturi TV a percepției cum că președintele Igor Dodon s-ar afla și ar acționa în cârdășie cu Vladimir Plahotniuc, în luările sale de cuvânt de până acum șeful statului a declarat întotdeauna cu claritate că el și PSRM nu vor face coaliție cu PDM.
În două dintre aparițiile sale televizate încă din februarie anul trecut, președintele „de onoare” al PDM, Dumitru Diacov, și-a arătat încrederea că partidul său va rămâne la guvernare și după următoarele alegeri parlamentare, pentru că societatea este divizată, iar democrații asigură echilibrul. În naivitatea sa formidabilă, Diacov a arătat că guvernării îi convine ca societatea și forțele politice din opoziție să fie divizate, învrăjbite și încrâncenate unele împotriva altora. Rezultă din cele afirmate de Diacov că în mod logic PDM-ul (guvernarea) ar putea acționa în vederea divizării societății, pentru că anume în condiții de învrăjbire, actualii guvernanți se pot menține la putere.
Într-adevăr, dacă PAS-PPDA și PSRM ar încheia un acord de „neagresiune”, de conlucrare în vederea înlocuirii de la putere a „democraților”, ar exista șanse reale ca schimbarea să se producă. Totuși, cei din PAS-PPDA [ACUM] se arată atât de înrăiți față de PSRM, că pare: fie că sunt plătiți de PDM, fie că sunt, după expresia atribuită lui Lenin, idioți utili, acționând fără să-și dea seama în favoarea lui V. Plahotniuc.
Ar exista șanse reale să fie schimbată guvernarea de la Chișinău după alegerile din 24 februarie a.c.. Dacă cei din PAS-PPDA nu ar fi: fie plătiți de Plahotniuc, fie „idioți utili” acționând în favoarea numitului....  

Postări populare