vineri, 24 august 2018

De ce solidaritatea deranjază reprezentanții statului Republica Moldova


Inspectoratul National de Patrulare (INP) a prezentat ieri noile echipamente care măsoară viteza – șapte radare noi, aduse de curând în țară, în valoare de circa 100 000 Euro.
Reprezentantul INP a spus presei că de curând Politia Rutieră a început să folosească numere civile pentru că șoferii se avertizau reciproc și încetineau viteza în preajma radarului.
Este o trăsătură interesantă a INP-ului moldovenesc. Într-un stat civilizat, care este pentru cetățeni, politia rutieră ar fi interesată să prevină depășirile de viteză, prin avertizări cu privire la radare instalate pe șosele. În RM scopul pare să fie nu avertizarea, ci stoarcerea de bani din șoferi. Ca și cum nu statul (INP) este pentru cetățeni, ci cetățenii sunt pentru stat (INP) – oi de muls (bani). În acest scop se investește în tehnică performantă.
Nu i-a plăcut reprezentantului statului (INP) nici faptul că șoferii moldoveni sunt solidari – se avertizează reciproc. Ca și cum, stau polițiștii de patrulare în ambuscade și se întreabă: când oare cetățenii acestui stat vor fi chiar oi, în toată legea, când nu vor mai fi solidari, când, ca oi, nu se vor mai avertiza, căci avem să-i mulgem, iar dacă-s solidari, e mai greu... Ne deranjază solidaritatea lor...
Pe scurt: se confruntă cu probleme mari reprezentanții statului, nu glumă...

Postări populare