sâmbătă, 24 februarie 2018

Adevărata divizare din societatea moldovenească


Societatea moldovenească este divizată după mai multe criterii:
1.      Politic (ideologic): stânga – dreapta, inclusiv social: săraci – bogați;
2.      Geopolitic: pro-Est – pro-Vest;
3.      Identitar: Moldoveni – Români.
Toate aceste divizări sunt false, sunt curse în care au fost atrași, prin manipulare, oameni mai slabi de înger.
Adevărata și singura divizare este după criteriul credinței, respectiv al viziunii asupra lumii și, ca o derivată – al modului de viață adoptat: cei care cred și sunt credincioși (în gândire, vorbire și fapte) lui Dumnezeu versus ceilalți.
Cei care cred au un mod de viață care le oferă libertatea de patimi și consecințele acestora – păcatele. Cei care nu cred, sunt robiți de patimi și păcate (de duhurile care nu se văd, dar care îi înrobesc). La rândul lor, oamenii care au fost robiți, pun în acțiune ticăloșii, prin care urmăresc jefuirea, exploatarea celor credincioși și liberi. Diferența este că cei înrobiți nu conștientizează că îi așteaptă judecata de apoi, unde vor da socoteală; ei trăiesc după principiul: după noi potopul. Mai mult, ei fiind cu mintea (înțelegerea) rătăcită, îi consideră pe cei credincioși naivi (proști) și buni de exploatat.   
Deci adevărata divizare în societatea moldovenească este după criteriul duhovnicesc: oameni liberi versus robi, oameni onești versus ticăloși. Primii luptă cu patimile și își deplâng păcatele, se străduie să respecte poruncile; cei din cealaltă categorie trăiesc după patimi, înșală, jefuiesc, pradă, exploatează etc.. Primii devin vase ale lui Dumnezeu și ale îngerilor și sfinților Săi, cei din cealaltă categorie sunt instrumente ale diavolilor.
Și această divizare este de când e lumea, de când e neamul omenesc…
Starea unei țări depinde de raportul procentual: ticăloși (robi) versus oameni onești (oameni liberi). Dacă într-o țară se comit ticăloșii, e pentru că ticăloșii au acolo un mediu favorabil pentru a se desfășura. Dacă procentul arată o parte mai mare a celor înrobiți, acea țară (națiune) nu poate fi liberă…     

Postări populare