sâmbătă, 7 octombrie 2017

Cum Băsescu a demolat guvernarea PD în Republica Moldova

Ieri în parlament a fost discutată inițiativa guvernării PD, prezentată de actualul președinte al instituției de stat menționate, A. Candu, privind introducerea în Constituție a obiectivului „integrării europene”. Pentru aceasta PD-ul a înregistrat în legislativ un proiect de hotărâre privind crearea unui grup de lucru care va elabora actul de revizuire a Constituției.
În aceeași seară, a zilei de ieri, ex-președintele României Traian Băsescu a afirmat că Actualii guvernanți de la Chișinău „vând iluzia integrării europene”, că UE și-a atins granițele maxime, că după precedentul Ciprului niciodată UE nu va accepta un stat divizat, cu trupe străine pe o parte a teritoriului său, pe care nu o controlează.
Din cele expuse de Băsescu rezultă un fapt interesant: chiar dacă actuala guvernare va introduce in fiecare articol al Constituției „integrarea europeană”, chiar dacă cei 41 vor ieși în fiecare zi în PMAN și vor striga din răsputeri „integrare europeană” – aceasta nu se va produce.
Mai rezultă, din cele afirmate de Băsescu, încă un fapt: e timpul ca guvernarea să se apuce de rezolvarea problemelor cetățenilor, dacă este capabilă de așa ceva, să nu umble cu „sforării” (după cum s-a exprimat în interviul acordat postului „Pro TV”).
În orice caz, după cele declarate de Băsescu, regele a apărut în deplina sa goliciune și este cu atât mai interesant cum, de data asta, va reuși PD-ul, șeful căruia recent a declarat că va câștiga alegerile viitoare, chiar să le câștige. Un mare avantaj al trăitorilor din Republica Moldova este că pot nu numai să citească despre Ostap Bender – geniul escrocilor – ci, se pare, să-l urmărească pe viu, în politicul moldovenesc.  

© Pentru republicarea articolului sau a unor părți din el, este obligatorie obținerea acordului autorului (titularului blog-ului).       

Postări populare