marți, 22 august 2017

Despre cum se menține la putere un regim hoțesc

Un regim hoțesc, singura rațiune a căruia este să fure poporul țării, puterea politică (instituțiile de stat) a căreia a preluat-o în acest scop, se poate menține la putere folosind decât o strategie, cunoscută de când lumea: Divide et impera – Divizează și stăpânește. Într-un caz ipotetic, divizările (pentru a sustrage atenția prostimii – a celor mulți și incapabili de gândire critică – de la furturi și delapidări din banii publici) ar fi: unioniști – stataliști, pro Vest – pro Est.
Un observator al fenomenului politic din țara ipotetică privește pasionat cum strategii puterii pun în practică strategia respectivă și operează diverse diversiuni; el privește cu oroare (scârbă) cum prostimea (dar mai ales proștii care apar în spațiul public) se războiesc între ei pe criterii identitare și geopolitice, mai ales în alegeri... El se întreabă: când le va veni mintea la cap?, când se vor uni pentru a determina schimbarea regimului hoțesc?
Niciodată, par să răspundă strategii regimului. De asta suntem noi. Asta (faptul că cetățenii mușcă momeala și se lasă divizați – înrăiți între ei) exploatăm, cu succes, zi de zi…. Păi asta să însemne că cei care se înrăiesc împotriva celorlalți pe criterii identitare și geopolitice sunt idioți utili (vorba lui Lenin) ai regimului? Cam așa, par să răspundă strategii, frecându-și mâinile de isprava lor impecabilă…  

© Pentru republicarea articolului sau a unor părți din el, este obligatorie obţinerea acordului autorului (titularului blog-ului).    

Postări populare