duminică, 4 iunie 2017

Moldovenii: își merită conducătorii?

Un șezător în parlament, scos pe tușă la ultima campanie prezidențială, afirma cu tărie în cadrul unei emisiuni televizate că poporul ÎNTOTDEAUNA își merită conducătorii. O auto gâdilire a orgoliului exponentului (chiar dacă expirat, defunct politic) unei grupări care a preluat puterea prin cumpărarea unor prostituate politice, investind în fapt de noapte un guvern. Adicătelea, dacă s-a întâmplat așa, dacă respectiva grupare a furat miliardul din rezervele BNM și fură din greu poporul țării… este pentru că poporul o merită…
Dar mai există o interpretare a realității moldovenești. Poporul moldovenesc este unul contemplativ, scopul suprem al căruia este mântuirea sufletească – viața veșnică în Împărăția lui Dumnezeu. Dacă se găsesc oligofreni cu un alt sens al vieții – furtul de la semeni – moldovenii îi tolerează ca pe un furuncul, puroiul din care inevitabil va ieși, iar trupul va redobândi starea de sănătate. Cu puroiul nu te pui, aștepți să-ți/să se tracă. Astfel se explică de ce moldovenii nici nu prea mai protestează față de furturile la care au fost și sunt supuși.

Și această a doua abordare poate fi luată în considerare. Numai că te poți întreba: bine, dar fiind un popor creștin, oare moldovenii nu ar trebui să se adune, să zicem, un milion, în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău și să le explice celor din gruparea de la putere care este sensul vieții (să-i ajute să-și mântuiască sufletele cu toți ceilalți)? Nu, mi-ar răspunde moldovenii. Cu puroiul nu te pui. Cine știe….    

Postări populare