luni, 12 decembrie 2016

Gânduri la sfârșit de an

***
Din supărarea ta se înfruptă copios diavolii (din practicarea patimilor care te-au înrobit) – astfel te secătuiesc de energie. Te superi pentru că ești mândru. Mândria este expresia supremă a prostiei umane.

***
Oamenii se împart în două categorii: căscați și atenți. Cei atenți, care sunt minoritari, se împart și ei în două categorii: binevoitori și răuvoitori. Răuvoitorii sunt cei manipulați de  diavoli și care îi fură și îi exploatează pe căscați. Binevoitorii sunt cei însuflețiți de îngeri și care îi servesc pe căscați. Căscații nu prețuiesc deloc jerfa binevoitorilor, căci altfel nu ar mai fi căscați (inconștienți, neînțelegători). Lupta se dă între răuvoitori și binevoitori, pentru cei mulți (căscați) – pentru mântuirea/eliberarea lor, respectiv pentru împilarea lor.

***

Omul suferă din cauză că nimerește în plasa diavolilor, mușcând momeala patimilor. Omul fericit este cel care nu nimerește în plasa diavolilor, care își păstrează liniștea interioară (sufletească) – ceea ce este o măiestrie, o artă.

Postări populare