luni, 13 iunie 2016

Republica Moldova ca o prostituată captivă

O samă de medii de informare din Chișinău promovează o imagine prin care tânăra națiune moldovenească, cea realizată, chipurile, în statul moldovenesc și recunoscută în Organizația Națiunilor Unite, de către toate celelalte națiuni, este precum o ființă nevolnică. Capturată de un grup banditesc, Republica Moldova – alias națiunea moldovenească este precum o femeie ținută captivă de un proxenet, împreună cu acoliții săi, și care o exploatează storcând tot ce pot din ea: miliardul de dolari delapidat (furat), aeroportul înstrăinat, diferențele dintre prețul la utilități achitat de consumatori (tarifele) și prețul de procurare a energiei electrice ș.a. arată cât este de exploatată și furată Republica Moldova – societatea moldovenească. De parcă cetățenii țării sunt o turmă de oi care sunt ținute în țarc și sunt mulse și tunse – deposedate de tot ce au. Conform acestei imagini, acreditate de mediile respective de informare, Republica Moldova (societatea moldovenească) și-a pierdut inocența și putința de a mai exista ca o națiune normală, după gradul în care a fost exploatată, umilită și batjocorită. E ca și cum crezând și votând anumite forțe politice, societatea moldovenească s-a asemuit unei fete care s-a încrezut într-un proxenet, care a pus mâna pe ea și din ghearele căruia nu mai poate să scape. O asemenea femeie va avea nevoie de o asistență psihologică temeinică și tot nu se știe dacă va depăși traumele suferite.
O altă samă de medii de informare din Chișinău încearcă, la rândul lor, să acrediteze ideea că totul e OK, că totul este exact așa cum trebuie să fie. Lumea este crudă și dacă ești idiot (în rusă: лох) vei fi inevitabil înșelat și exploatat de șmecheri. Aceste medii de informare, care sunt mai degrabă instrumente de PR ale celui care le plătește, ca și cum încearcă să riposteze: societatea moldovenească, în majoritatea sa este o comunitate de idioți (лохи). Le spui „comunism” și ei te votează, crezând într-o viață mai bună; le spui „integrare europeană” și ei te votează, cu gândul la o viață mai bună. E ca și cum un clan de proxeneți și bandiți scriu pe casa lor „Împărăția Cerurilor – Raiul” și moldovenii, cu mintea lor primitivă, chiar cred. E drept că după aceea, după ce au votat lupii îmbrăcați cu blană de oi, ies în stradă și strigă „Vrem votul înapoi”. Dar numai cu asta se aleg. Femeia nevolnică, terfelită, umilită și exploatată, rămâne captivă. Ei bine, mediile de informare din grupul al doilea ca și cum afirmă: să cumperi în parlament deputați este un fleac; de unde, de fapt, ai luat că Republica Moldova – națiunea (societatea) moldovenească este o femeie nevolnică, ajunsă captiva unui proxenet? De ce nu admiți că ea este chiar o prostituată, care își merită ceea ce i se întâmplă?
Periculoase aceste imagini, acreditate de diferitele medii de informare. Le urmărești și te gândești: au capăt prostia, degradarea morală, frica și nepăsarea la moldoveni? 

© Pentru republicarea articolului sau a unor părți din el, este obligatorie obţinerea acordului autorului (titularului blog-ului).             

Postări populare